Home » Spreekbeurten » Disneyland Resort Paris

Disneyland Resort Paris

Inhoud :
 1. Waar ligt Disneyland Parijs ?
 2. Geschiedenis
 3. Walt Disney
 4. Studio’s en Village
 5. De verschillende landen
 6. Enkele attracties
 7. Parade en entertrainers
 8. Weetjes
 9. Vragen

 

1. Waar ligt Disneyland ?
 
Disneyland ligt in Marne-la-Valleé, in de regio ‘‘Ile de France’’. Marne-la-Vallée ligt ongeveer 32 kmten oosten van het centrum van Parijs. Hemelsbreed 375 km vanaf onze school.
 
 
2. Geschiedenis
 
Omdat Disneyworld in Amerika een groot succes was, werden er plannen gemaakt om een Disneypark in Europa te beginnen. Halverwege de jaren 80 zocht men naar een goede plek om Disneyland te bouwen.
In 1984 waren 1200 plekken gevonden die geschikt waren. Uiteindelijk bleven er 4 over, twee in Spanje en twee in Frankrijk. Omdat de twee Spaanse plaatsen te dicht bij de Middellandse zee lagen zouden ze last hebben van de Mistral (harde wind). In Frankrijk bleven Toulon en Marne-la-vallée over. Toulon viel af omdat de grond daar te hard was om te bouwen. Zo bleef Marne-la-Vallée over en werd daar Disneyland gebouwd. Een andere reden was dat deze plaats centraal in Frankrijk en dicht bij Parijs ligt. Hierdoor is Disneyland goed bereikbaar voor veel personen. Voor de omgeving van Parijs was het prettig dat voor deze plek gekozen is omdat er veel werkeloosheid was en de komst van het park zorgde voor veel werkgelegenheid.
Voor het ontwerp van het park en de hotels werd wereldwijd een wedstrijd gehouden onder architecten.
Op 12 april 1992 werd Euro Disney officieel geopend. Men verwachtte heel veel bezoekers er werd grote chaos op de wegen rond het park verwacht. Achteraf viel dit erg mee, er waren tussen de 20.000 en 50.000 bezoekers. Er waren ook problemen, er werd namelijk geprotesteerd tegen het resort: tegenstanders vonden dat het Disney-park de Franse cultuur zou schaden. Demonstranten legden onder andere een belangrijk elektrisch circuit plat en vernielden de bewegwijzeringen.
In 2002 werd Walt Disney Studios Park geopend. Het park was geen groot succes door de aanslagen op 11 september 2001 en er waren slecht 10 atrracties.
                                                                        
 
3. Walt Disney
 
Walt Disney werd geboren op 5 december 1901 inChicago. Zijn vader had verschillende baantjes en zijn moeder was lerares
  op de basisschool.  Het gezin verhuisde verschillende keren en keerde in 1917 weer terug
  naar Chicago. Walt ging op zijn 16e van school en probeerde in het leger te komen, hij
  was  echter te jong. Walt Disney was een man van ideeën.
  In juli 1925 trouwt hij met Lillian Bounds en ze krijgen in 1933 één dochtertje Diane
  Marie. In 1936 adopteren ze een meisje Sharon Mae.
  Steamboat Willy was het eerste filmpje van Mickey. Dit was de 1e tekenfilm met geluid
  en kwam uit in 1933.
  Walt Disney overleed aan longkanker op 15 december 1966 in Los Angeles.
 
4. Studio’s en village
 
Disney village ligt tussen de twee parken in en bestaat uit winkels restaurants en show’s.
Disney studio’s is een park met een studio thema waarbij je verschillende shows en attracties kunt beleven.
 
5. De verschillende landen
 
Disneyland is verdeeld in vijf verschillende landen met verschillende thema’s :
 
Main street USA:
Main street is nagemaakt van een Amerikaans stadje van 100 jaar geleden. Main Street USA werd waarschijnlijk nagemaakt van de hoofdstraat van het plaatsje Marceline, waar Walt gewoond heeft.
 
Frontierland :
Frontierland heeft een thema van het Wilde Westen.
 
Adventureland :
In adventureland komen verschillende werelden samen. Je vind er piraten, het verre oosten van Aladin en de wereld van de familie Robinson
 
Fantasyland :
In Fantasyland vind je veel figuren uit de tekenfilms van Disney
 
Discoveryland :   
In Discoveryland reis je terug in de tijd en neem je een kijkje in de toekomst net zoals Jules Verne en Leonardo Da Vinci.
 
6. Enkele attracties
 
In Disneyland zijn zoveel attracties dus kan ik niet over ze allemaal vertellen hier heb ik er een paar uitgezocht :
 
Disney railroad
Disney Railroad is een stoomtrein die om het hele park heen rijdt en heeft vier stations. De trein rijdt met een snelheid van 27 kmper uur. Over een heel rondje doet de trein twintig minuten. Vanuit de trein kun je de “bergwand” zien die om het park staat. Door deze wand is het in het park 1 graad warmer als buiten het park.
 
Big Thunder Mountain
 
  De Big Thunder Mountain is een achtbaan in Frontierland, en is afgebeeld als een mijntreinbaan die om een berg rijdt. De Big Thunder Mountain bereikt een snelheid van 65 km/h. De baan is 1500 meter lang en een ritje in de Big Thunder Mountain duurt 4 min. Maar in 2011 ging het helemaal mis want in april viel een stuk van de berg op een karretje daarbij vielen vijf gewonden en eind oktober ontspoorde een karretje daarbij vielen twee gewonden. In december werd er een grote scheur in de baan gevonden hierdoor ging de Big Thunder Mountain dicht. Voor de Big Thunder Moutain is meer verf gebruikt dan voor de Eiffeltoren.
 
Indiana Jones
 
De Indiana Jones is een achtbaan in Adventureland, en is afgebeeld als een op hol  geslagen mijnkarretje. De Indiana Jones was van alle Disneyparken ter wereld de eerste achtbaan met een inversie. De maximale snelheid van de achtbaan is 58 km per uur en de rit duurt 1 ½ minuut. De achtbaan reed van 2000 tot 2004 achteruit. Eigenlijk was de attractie tijdelijk maar door het succes bleef hij staan.
 
Space Mountain
 
De Space Mountain staat in Discoveryland, en is afgebeeld als een kanon dat het karretje in de ruimte schiet. De baan is1000 meterlang, de rit 2 minuten en 20 seconden en hij berijkt een topsnelheid van75 kilometerper uur. Van0 kmper uur naar75 kmper uur gaat in 1.8 seconden terwijl een Ferrari van 0 naar90 kmper uur 3.8 seconden nodig heeft. De kosten van Space Moutain waren bijna 90 miljoen euro. De Space Mountain is een keer aan gepast en daarna is hij geopend met een concert van DJ Tiësto.
 
Star Tours
 
Star Tours is een attractie in Discoveryland, en is gebaseerd op het verhaal van Star Wars. Je zit in een bewegingssimulator terwijl er een stukje uit de film van Star Wars afgespeeld wordt. Je beleeft het alsof je werkelijk deelneemt aan de vlucht door de ruimte.
 
Toy Story Playland
 
Toy Story Playland is een stukje park in studio’s waar 3 attracties in staan namelijk de rc racer, de slinky dog zigzag spin en Toy Soldiers Parachute Drop. De rc racer is een halfpipe attractie en heeft een lengte van70 meter waar je overheen racet. De Slinky Dog Zigzag Spin is vergelijkbaar met de rups op de kermis. Bij Toy Soldiers Parachute Drop wordt je omhoog getakeld en wordt je op een hoogte van 23 metergedropt.                          
 
Rock and Rollercoaster
 
Rock and Rollercoaster is een overdekte achtbaan in Studio’s. Per trein zitten 120 speakers die tijdens de rit muziek afspelen van Aerosmith en iedere trein heeft ook z’n eigen lichtshow. Er zijn kleine dingen aangepast in de muziek zoals bijvoorbeeld Love in an Elevator is veranderd in Love in a Rollercoaster. De topsnelheid is 92 km per uur.
 
Crush Coaster
 
De Crush Coaster is gebaseerd op het verhaal van Finding Nemo waarbij je een duik neemt in de oceaan en een school kwallen en de haai Bruce ontmoet. Daarna beland je in de Oost-Australische Golfstroom en kom je weer terug in de haven van Sydney.
 
Tower of Terror
 
De Tower of Terror is gebaseerd op de televisieserie the Twilight Zone. In dit verhaal wordt het hotel getroffen door de bliksem op 31 oktober 1939 en verdwijnt een lift vol passagiers naar de Twilight Zone. In de Tower of Terror maak je deze avond uit 1939 mee. Door hotelpersoneel word je naar de lift begeleid en zodra iedereen in de lift is, slaat de bliksem in en valt de lift een aantal meters naar beneden.
 
Moteurs Action :
 
In deze stunt show wordt de held op de hielen gezeten door de boeven en gaan een knallend gevecht aan. Het is een live spektakel van vuurgevechten, snelle achtervolgingen en speciale effecten. De stuntman van Moteurs Action die door het vuur gaat met zijn moter en dan in brand staat, gooit na iedere voorstelling zijn pak in een speciale afvalbak en trekt bij de volgende voorstelling een nieuw pak aan.
 
7. Parade en entertainers
 
De parade :
 
In Disneyland zijn diverse parades in verschillende jaargetijden. Er is een gewone parade en  in december is deze parade in kerstsfeer, in maart in carnavalsfeer en in oktober in Halloweensfeer. Er is een lichtjesparade, een Cars en Stars parade, een treintje en vroeger was er ook een gewone parade in studio’s.
 
          
 
Entertainers :
 
In Disneyland lopen verschillende entertainers rond verkleed als personen uit films van Disney. Je kunt met hen op de foto of om een handtekening vragen.
 
8. Weetjes
 • Disneyland is het land van Mickey (de muis) en heeft vaak last van een muizenplaag. Veldmuizen zoeken namelijk een warm nest in de attracties.
 • Verborgen Mickey's zijn waarschijnlijk het bekendste geheim en ze zijn overal verwerkt in het park.

 

 •                                             

 

 • De torenspits van het kasteel van Doornroosje is speciaal voor Frankrijk als culinair land bedekt met slakkenhuizen
 • In het begin was het kasteel van Doornroosje grijs. Omdat mensen in Europa vaak een grijs kasteel zien vinden ze dit niet magisch, daarom is het kasteel roze gemaakt.
 • Werknemers praten met elkaar via codes. Bijvoorbeeld wanneer een attractie kapot is wordt de code “101”doorgegeven. Zo komen nieuwsgierige bezoekers niets te weten.
 • De oudste bezoeker was 106 jaar oud.
 • De nieuwste attratie voor de 20e verjaardag wordt Ratatouille.                      De attractie zal tussen 120 en 150 miljoen dollar gaan kosten. De rit wordt in 3D gepresenteerd en er wordt de illusie gewekt dat je gekrompen met tot het niveau van een rat.
 • Het paarden skelet dat voor de koets ligt in Phantom Manor een echt paarden skelet is?
 • Alle klokken in Tower of Terror op 20u05 staan, het moment dat de bliksem insloeg op het hotel.
 9. Vragen
 
1. Wanneer werd Disneyland Parijs geopend  
2. In welk jaar ging het helemaal mis met de Big Thunder Mountain  
3. Op welke televisie serie is de Towerof Terrorgebasseerd.  
4. Noem de vijf landen van Disneyland Parijs.